Swiper demo

ΚΙΝΟ online 24/7 κάθε μέρα με HAPPY HOUR ΠΡΟΣΦΟΡΑ* 18:00-19:00 & 21:00-22:00 & 00:00-02:00

* ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Photo by Waldemar on Unsplash

Γιατί οι παίκτες αγαπούν το στοίχημα στη Λοταρία παρά τις μικρές αποδόσεις

Είναι μάλλον προφανές ότι όλοι ελπίζουν να πετύχουν το τζακ ποτ της λοταρίας. Όλοι θέλουν να γίνουν δισεκατομμυριούχοι μέσα σε μια νύχτα. Αν αγοράσετε ένα λαχείο, μπορείτε να κερδίσετε ακόμα και αν οι πιθανότητες είναι αστρονομικά εναντίον σας. Ψάχνοντας βαθύτερα, ωστόσο, διαπιστώνουμε ότι οι κοινωνικοί και ψυχολογικοί λόγοι είναι επίσης σημαντικά κίνητρα για τους ανθρώπους να παίξουν λόττο.

Παρόλο που οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ κανενός, ιδού μερικά από τα κύρια κίνητρα για την αγορά λαχείων:

Φτηνό και απλό παιχνίδι
Μια από τις πιο βασικές μορφές στοιχηματισμού είναι η λοταρία, σε συνδυασμό με τα ξυστά λαχεία. Διαλέξτε μερικά ψηφία στην τύχη και σταυρώστε τα δάχτυλά σας. Η λειτουργία “Γρήγορη επιλογή” σε πολλές λοταρίες θα δημιουργήσει αυτόματα τυχαίους αριθμούς για να παίξετε.Σε αντίθεση με άλλες μορφές τυχερών παιχνιδιών, το παιχνίδι της λοταρίας δεν απαιτεί ούτε χρόνο ούτε την παρουσία θεατή για να δει την κλήρωση.

Επιπλέον, τα λαχεία είναι συνήθως φθηνά. Θα τζογάρατε πολύ περισσότερο αν συμμετείχατε σε ένα τουρνουά πόκερ (τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα).Η λοταρία είναι ένα παιχνίδι καθαρής τύχης, σε αντίθεση με τα τυχερά παιχνίδια που βασίζονται περισσότερο σε δεξιότητες, όπως τα αθλητικά στοιχήματα ή τα παιχνίδια με χαρτιά. Αν θέλετε να στοιχηματίσετε σε αθλητικά, Betopolis παμε στοιχημα μπασκετ!

Αν και είναι δυνατόν να αυξήσετε τις πιθανότητες νίκης σας μελετώντας στατιστικά στοιχεία και επιλέγοντας αριθμούς με βάση προηγούμενες κληρώσεις, δεν υπάρχει καμία σίγουρη μέθοδος.Δεν μπορείτε να παίξετε κουλοχέρηδες, ρουλέτα ή μπίνγκο χωρίς να πάτε αυτοπροσώπως σε ένα καζίνο ή μια αίθουσα μπίνγκο. Μπορείτε να πάτε για ψώνια με το δελτίο σας στο χέρι και να μην ανησυχείτε ξανά για το λόττο μέχρι να τελειώσει η κλήρωση.

Τώρα μπορείτε να στοιχηματίσετε στα αποτελέσματα του λαχείου online στο Lottoland, καθιστώντας το πιο βολικό από ποτέ.

Οι πιθανότητες είναι πολύ μεγάλες για να τις καταλάβετε
Ο Robert Williams, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Lethbridge και συντονιστής της έρευνας του ινστιτούτου, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι χρειάζονται μια πιο εξελιγμένη αντίληψη των εξαιρετικά μεγάλων αριθμών, καθώς η μέτρηση ποσοτήτων 20 εκατομμυρίων του ενός πράγματος ή 40 εκατομμυρίων του άλλου παραδοσιακά δεν εξυπηρετούσε κανένα χρήσιμο σκοπό. Για το λόγο αυτό, είναι δύσκολο να φανταστούμε ή να εκτιμήσουμε πλήρως τους αριθμούς όταν συζητάμε για την εξαιρετικά χαμηλή πιθανότητα να κερδίσουμε το λαχείο.

Ακόμη και αν υπάρχει τεράστια διαφορά στις πιθανότητες να κερδίσει κανείς ένα λαχείο με ένα στα πενήντα εκατομμύρια και ένα στα πέντε εκατομμύρια, η πρώτη φαίνεται πολύ συγκρίσιμη με τη δεύτερη.

Η αντίθεση μεταξύ, για παράδειγμα, του 1/3 και του 1/300 γίνεται πιο κραυγαλέα όταν παρουσιάζεται ως δυαδική επιλογή.

Αντί να παίζουν την ίδια λοταρία κάθε εβδομάδα χωρίς ποτέ να ελέγχουν τις πιθανότητες, οι έξυπνοι παίκτες λοταρίας συγκρίνουν τις πιθανότητες νίκης σε διάφορες λοταρίες. Οι πιθανότητες να κερδίσετε το Βρετανικό Λόττο, το EuroMillions ή μια αμερικανική λοταρία όπως το Powerball ή το Mega Millions είναι πολύ χαμηλότερες από το να κερδίσετε το Ιρλανδικό Λόττο, το Πολωνικό Λόττο ή το Μίνι Λόττο.

Ενθουσιασμός και απόδραση
Πολλοί άνθρωποι παίζουν λοταρία λόγω της συγκίνησης που προσφέρει η ευκαιρία να δοκιμάσουν κάτι εντελώς καινούργιο.Ο ενθουσιασμός και η προσμονή αυξάνονται καθώς κληρώνονται οι μπάλες και πολλοί θεατές αναζητούν αυτή τη στιγμή. Ακόμα, άλλοι απολαμβάνουν να συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν την κλήρωση με αγαπημένα πρόσωπα και να βιώσουν μια αίσθηση κοινότητας.

Οι άνθρωποι τείνουν να αισθάνονται αποκλεισμένοι αν δεν δοκιμάσουν την τύχη τους σε μια λοταρία όταν διακυβεύεται ένα τζακ ποτ που σπάει ρεκόρ.Το να αναρωτιέται κανείς “τι θα γινόταν αν” μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό. Πολλοί παίκτες του λαχείου θα σας πουν ότι αγοράζουν λαχεία επειδή η απλή πιθανότητα να κερδίσουν, η φευγαλέα φαντασίωση του τι θα κάνουν με τα χρήματα, είναι μια ευχάριστη εκτροπή από τη ρουτίνα της καθημερινής ζωής.

Ψυχαγωγικοί παίκτες
Πολλοί άνθρωποι που παίζουν λόττο το κάνουν σε περιστασιακή βάση.Τα άτομα αυτά μπορεί να μην ενδιαφέρονται να γίνουν νικητές του λόττο, δεδομένου ότι δεν έχουν οικονομική ανάγκη.

Παρόλο που μπορεί να παίζουν το λόττο με την ελπίδα να κερδίσουν κάποια επιπλέον μετρητά για να τα διαθέσουν για τη συνταξιοδότησή τους, για λογαριασμούς, για ένα καινούργιο αυτοκίνητο ή για τις διακοπές των ονείρων τους, δεν υπολογίζουν ότι το παιχνίδι θα λύσει τα προβλήματά τους ή θα αλλάξει τη ζωή τους με σημαντικό τρόπο.

Περιστασιακά, θα αναλάβουν ένα μικρό οικονομικό ρίσκο για να βελτιώσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους. Παρόλα αυτά, δεν είναι ψυχαναγκαστικοί παίκτες και δεν βασίζουν σημαντικές αποφάσεις στο ενδεχόμενο να γίνουν νικητές του λαχείου.

Η πλάνη του τζογαδόρου
Η πλάνη του τζογαδόρου είναι η λανθασμένη υπόθεση ότι ένα προηγουμένως απίθανο γεγονός θα συμβεί τελικά για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη ή η αρμονία. Οι παίκτες στοιχημάτων που πίστευαν ότι το κόκκινο “έπρεπε να έρθει” για να “εξισορροπήσει τον μέσο όρο” σπατάλησαν τεράστια χρηματικά ποσά στο χρώμα αυτό.

Οι αριθμοί που “έρχονται” και “αργούν”, τους οποίους πολλοί παίκτες του λαχείου έχουν συζητήσει, είναι οι “καυτοί” και οι “ψυχροί” αριθμοί, αντίστοιχα. Οι παίκτες που προσπαθούν να “μαντέψουν” τους νικητήριους αριθμούς με τη λογική και τη στατιστική καταλήγουν απογοητευμένοι.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι αν συνεχίσουν να ποντάρουν στους ίδιους αριθμούς, ένας από αυτούς θα “βγει” κάποια στιγμή. Βέβαια, αυτό συμβαίνει περιστασιακά- ο Νεοϋορκέζος Robert Bailey κέρδισε ένα τεράστιο έπαθλο 343,8 εκατομμυρίων δολαρίων στο Powerball το 2018, αφού έπαιζε τους ίδιους αριθμούς για 25 χρόνια.Μετά από μια παρ’ ολίγον κλήρωση στη λοταρία, οι παίκτες μπορεί να αισθάνονται σίγουροι ότι οι αριθμοί τους είναι “καυτοί” και να συνεχίσουν να στοιχηματίζουν.

Κοντινές κλήσεις
Μόνο ένας στους 13 ανθρώπους που παίζουν το EuroMillions θα κερδίσει μια ανταμοιβή. Στις περισσότερες λοταρίες, οι πιθανότητές σας να κερδίσετε οποιοδήποτε βραβείο είναι αρκετά καλές, ακόμη και αν κερδίσετε μόνο την επιστροφή της επένδυσής σας.

Οι παίκτες που χάνουν το τζάκποτ για λίγους μόνο αριθμούς ή που έχουν επιλέξει πολύ κοντινούς αριθμούς μπορεί να ενθαρρυνθούν να συνεχίσουν να παίζουν αφού κερδίσουν οποιοδήποτε βραβείο, όσο μικρό κι αν είναι. Ειδικότερα, αυτό θα συνέβαινε αν είχαν “προβλέψει” αυτούς τους αριθμούς βασιζόμενοι στα αποτελέσματα προηγούμενων κληρώσεων.

Στα παιχνίδια δεξιοτήτων, όπως το πόκερ, μια κοντινή ήττα μπορεί να χρησιμεύσει ως πολύτιμη ανατροφοδότηση και ενθάρρυνση για να βοηθήσει τους παίκτες να βελτιώσουν το παιχνίδι τους και να αυξήσουν τις πιθανότητες μελλοντικής επιτυχίας. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει στα παιχνίδια τύχης όπως η ρουλέτα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις