Swiper demo

Υπεύθυνο Παιχνίδι στα Παιχνίδια του ΟΠΑΠ

Το ΚΙΝΟ είναι ένα από τα πλέον συναρπαστικά παιχνίδι αριθμών. Ο ΟΠΑΠ το εισήγαγε για πρώτη φορά στη χώρα μας και οι εξελίξεις το επηρέασαν αναπόφευκτα. Έτσι λοιπόν από το επίγειο παιχνίδι, υποδεχτήκαμε το ΚΙΝΟ και στο online και η δημοφιλία του εκτοξεύτηκε ακόμη περισσότερο.

ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ
Το ΚΙΝΟ έχει ένα συναρπαστικό πλεονέκτημα ως τυχερό παιχνίδι. Η δράση δεν σταματά ποτέ και το αποτέλεσμα προκύπτει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, αφού υπάρχουν συνεχείς κληρώσεις ανά λίγα λεπτά. Έτσι λοιπόν κάθε λεπτό έχει τη δική του σημασία, από το να σκεφτείτε τους αριθμούς που θα επιλέξετε, μέχρι να τους συμπληρώσετε, είτε ιδιοχείρως, είτε ηλεκτρονικά.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Η συνεχής διαθεσιμότητα, τόσο στο ΚΙΝΟ, όπως και σε κάθε τυχερό παιχνίδι (και ιδιαίτερα σε αυτά των αριθμών), αυξάνει τον κίνδυνο προς τον παίκτη να παρασυρθεί και να χάσει τον έλεγχο. Κι εδώ έρχεται αυτό που λέμε υπεύθυνο παιχνίδι.

ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ
Στον ΟΠΑΠ δίνουν τεράστια έμφαση στο υπεύθυνο παιχνίδι. Δεν είναι μόνο ότι χρηματοδοτούν τη γραμμή βοήθειας σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Άλφα. Η εταιρία προσφέρει ένα σωρό χρηστικά εργαλεία προς αυτήν την κατεύθυνση, διαθέσιμα προς τον παίκτη να τα χρησιμοποιήσει και να πάρει βοήθεια, εφόσον κρίνει ότι την χρειάζεται.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ;
Σε πολλούς ακούγεται σαν κάτι κοινότυπο. Το παίξε υπεύθυνα είναι ένα μότο που έχει μπει εδώ και χρόνια στη ζωή μας. Δεν είναι όμως κάτι που απλά πρέπει να το αναφέρουμε. Είναι η… πεμπτουσία του παιχνιδιού. Δίχως αυτό δεν μπορεί να υπάρξει διασκέδαση στο παιχνίδι και πρέπει να μάθετε τα πάντα γι’ αυτό και μετά να το έχετε πάντα στο μυαλό σας. Έτσι λοιπόν σε αυτόν τον οδηγό θα σταθούμε σε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το υπεύθυνο παιχνίδι, είτε παίζετε ΚΙΝΟ, είτε κάποιο άλλο παιχνίδι.

 1. ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ
  Για να συμμετάσχετε στο ΚΙΝΟ θα πρέπει να είστε πάνω από 18 ετών αν παίζετε σε επίγειο πρακτορείο και πάνω από 21 αν παίζετε διαδικτυακά. Αυτό είναι απαράβατος νόμος, αν θέλετε να παίζετε νόμιμα και με ασφάλεια από όλες τις πλευρές.
 2. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
  Το λέει και η λέξη. Παιχνίδι. Κι όταν μιλάμε για παιχνίδι αναφερόμαστε στη διασκέδαση. Ως εκ τούτου πρώτα παίζουμε για να διασκεδάσουμε. Αν δεν ισχύει αυτό και το κέρδος γίνει αυτοσκοπός, τότε μπλέκουμε σε προβληματικές συμπεριφορές.
 3. ΜΗΝ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ
  Αν χάσετε σε μία παικτική συνεδρία, τότε μην κυνηγάτε τα χαμένα με κάθε τρόπο. Και η ήττα είναι μέσα στο παιχνίδι. Αν παρασυρθείτε από τα νεύρα και το συναίσθημα και ψάξετε το άμεσο ρεφάρισμα, τότε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα.
 4. ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΑΛΚΟΟΛ ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΤΕ
  Ποτέ δεν παίζουμε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ. Είναι μία ουσία που χαλαρώνει τις παρορμήσεις. Και εκεί με μαθηματική ακρίβεια θα γίνει μεγάλη ζημιά στο πορτοφόλι μας. Οπότε όταν παίζουμε δεν πίνουμε. Αλλιώς… το αποτέλεσμα δεν θα μας αρέσει.
 5. ΟΡΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ
  Βάλτε όρια στις καταθέσεις της ημέρας, του μήνα ή της εβδομάδας. Με αυτόν τον τρόπο ξοδεύετε όσα μπορείτε να αντέξετε. Αν τα χρήματα που δαπανούνται στο παιχνίδι είναι χρήματα για άλλες ανάγκες, τότε έχουμε βρεθεί ήδη εκτεθειμένοι.
 6. ΟΡΙΑ ΑΠΩΛΕΙΩΝ
  Ακόμη πιο σημαντικό είναι το όριο για τις απώλειες. Πρέπει να αποδεχόμαστε την ήττα. Αποφασίζουμε τι αντέχουμε να χάσουμε και όταν το φτάσουμε αποσυρόμαστε από το παιχνίδι.
 7. ΟΡΙΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ
  Θέλουν όριο και τα κέρδη. Οι εταιρίες δεν μας υποχρεώνουν να το θέσουμε. Πρέπει όμως να το κάνουμε εμείς. Αν παίζουμε διαρκώς, τότε η γκανιότα θα λειτουργήσει μαθηματικά εις βάρος μας και κάποια στιγμή θα έρθει και η απώλεια χρημάτων.
 8. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  Για τον ίδιο λόγο πρέπει να βάζουμε και όριο συμμετοχής. Το παιχνίδι δεν γίνεται να καταλαμβάνει χρόνο στη ζωή μας από αυτό που του αναλογεί ως παιχνίδι και να μας απασχολεί από άλλες βασικότερες ασχολίες.
 9. ΑΠΟΧΗ
  Μία αποχή, ένα διάλειμμα από το παιχνίδι βοηθά τον παίκτη να καθαρίσει το μυαλό του. Αν πιστεύετε ότι το παιχνίδι σας κουράζει, ότι δεν είναι πια τόσο διασκεδαστικό, πάρτε μία απόφαση και αποφασίστε τι θα κάνετε στη συνέχεια.
 10. ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
  Στα εργαλεία που προσφέρει ο ΟΠΑΠ, αλλά και οι άλλες νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες, είναι και το Τεστ Αυτοαξιολόγησης. Μπορείτε να το συμπληρώσετε και από τα αποτελέσματά του θα δείτε που βρίσκεστε αναφορικά με το παιχνίδι σας και αν είστε εκτεθειμένος σε κάποια επικίνδυνη κατάσταση.
 11. ΑΥΤΟ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ
  Ακόμη πιο δραστικό μέσο είναι ο αυτοαποκλεισμός. Μπορείτε να ζητήσετε για ένα χρόνο ή για ένα μήνα. Αφού παρέλθει το συγκεκριμένο χρονικό όριο, τότε ο λογαριασμός σας ανοίγει ξανά. Σε περίπτωση που τα πράγματα είναι άσχημα, έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε αυτοαποκλεισμό λόγω εθισμού. Τότε ο λογαριασμός σας κλείνει και δεν ανοίγει ποτέ ξανά.

ΥΠΕΘΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΧΑΡΑ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 
Αυτά τα τρία είναι και το ζητούμενο. Ασφάλεια, χαρά, διασκέδαση. Μόνο έτσι το παιχνίδι αξίζει. Αλλιώς είναι κάτι επικίνδυνο και βλαβερό που μπορεί να βάλει τον παίκτη σε οδυνηρές καταστάσεις. Γι’ αυτό αν θέλετε να μείνετε ασφαλείς και να χαίρεστε με το παιχνίδι, δεν έχετε παρά να σκέφτεστε πάντα, ότι το υπεύθυνο παιχνίδι είναι ο μόνος τρόπος.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ